Bakery Day

Bakery Day

Bakery Day merupakan salah satu aktiviti yang akan dilaksanakan pada semester II bagi setiap sesi. Projek ini merupakan hasil pengajaran daripada kursus elektif, Bakery Products Technology (FSI35203) oleh pelajar tahun dua dan tiga yang mengikuti Program Sarjana Muda Teknologi Makanan. Mereka akan menghasilkan resipi tersendiri dalam pembangunan produk bakeri yang berinovasi secara berkumpulan. Kemudiannya, produk bakeri yang dihasilkan akan dijual di dalam kampus, Pada akhir kursus ini, pelajar perlu menyediakan laporan berkenaan dengan Bakery Day bermula dengan pembangunan resipi sehingga pemprosesan dan jual kepada pengguna. Ini secara tidak langsung akan memberi pendedahan kepada para pelajar dalam situasi sebenar untuk memenuhi kriteria sebagai usahawan yang bukan sahaja mengetahui pemprosesan malah juga cekap dalam pemasaran produk bakeri. 


Bakery day

Pelajar menjual hasil ciptaan produk bakeri kepada warga UniSZA, Kampus Besut di ruang legar Fakulti Biosumer dan Industri Makanan


respi

An example of recipe developed by student who has taken course Bakery Products Technology (FSI35203)

(There are no discussion topics yet in this forum)